Vanaf dinsdag 29 oktober zullen werkzaamheden plaatsvinden op de driving range van het golfcentrum. Er worden namelijk 32 afslagmatten voorzien van Toptracer technologie. Daarmee krijgen wij de driving range 2.0. De werkzaamheden duren tot 14 november. Wanneer de apparatuur werkt, zal deze bruikbaar zijn vanaf 15 november. Het gaat nu voor een proefperiode van 3 maanden.

Wat is Toptracer?

Toptracer is een techniek die de balvlucht helemaal vast legt. Bij ieder golftoernooi op tv zie je dit ook gebeuren. Met een gekleurde lijn toont een monitor van elke bal die je slaat op welke afstand deze is geland en of je het gekozen doel hebt geraakt. Met Toptracer kan je dus veel nauwkeuriger oefenen op het afslaan.

Wat kan ik met Toptracer?

Toptracer is een combinatie van een trainingstool en een uitdagende videogame. Interactief, geschikt voor golfers van elk niveau en beschikbaar voor iedereen. Om gebruik te kunnen maken van de spellen van Toptracer, moet u de Toptracer App dowloaden. Deze is te verkrijgen in de Apple Store en Google Play strore.

De software van Toptracer, gemaakt door Zweedse ontwikkelaars, bestaat uit diverse onderdelen voor training en challenges, maar beschikt ook over virtuele golfrondes op de mooiste banen ter wereld. Een overzicht:

1 – Launch monitor

De Launch monitor houdt statistieken bij van al je slagen: de afstand (carry en rol), de balsnelheid, de hoek van vertrek, de hoogte, de afwijking rechts/links, de hoek van neerkomen van de bal, de ‘hang time’ (hoe lang is de bal in de lucht) en de afstand tot het doel.

2 – Wat zit er in mijn tas?

Nog meer statistieken met dit onderdeel. Geef aan met welk ijzer of houtje je slaat en bewaar alle statistieken op de server van het Toptracer Range Netwerk. Zo kun je goed je vorderingen bijhouden, want iedere keer als je je op een baan bij een Toptracer aanmeldt, is je historie beschikbaar.

3 – Neary/closest to the pin

Een vorm waar iedereen aan mee kan doen. Wie slaat de bal het dichtst bij het doel? In principe staat de vlag voor iedereen op 134 meter, zodat je bij wijze van spreken een landelijke of zelfs globale competitie zou kunnen houden.

4 – Points Game

Speel met je vrienden naar diverse doelen en kijk wie de meeste punten scoort. Hoe dichter bij het geselecteerde doel, hoe meer punten je krijgt. Net als de Neary dus, maar dan steeds naar andere doelen.

5 – Longest drive

Waarschijnlijk het meest gespeelde onderdeel onder mannen: wie slaat het verst? Je hoeft de afstanden niet te schatten, de resultaten staan op de monitors. Einde discussie. De Longest drive kan met acht man per Toptracer worden gespeeld.

6 – Virtual Golf

Speel individueel of met groepjes op de mooiste banen van de wereld zoals Bro Hof Slott in Zweden of Pebble Beach in Amerika. Beeld je eens in: gratis achttien holes op Pebble Beach spelen bij jou in de buurt

Inspiratie van: https://www.golfersmagazine.nl/world/toptracer-drivingrange-van-de-toekomst

Close
Go top