Iedereen die in Nederland een officiële handicap wil bezitten moet hiervoor geregistreerd zijn.

Golf Centrum Noordwijk heeft een samenwerking met Stichting HollandGolft. Deze stichting is aangesloten bij de Nederlandse Golf Federatie, neemt de theorie examens op het golfcentrum af en kan uw handicapregistratie verzorgen. Bekijk meer informatie over het lidmaatschap bij HollandGolft.

NGF Regelexamen

Naast het feit dat iedereen wil dat het golfspel op dezelfde en eerlijke manier wordt gespeeld, kan het spel ook heel gevaarlijk zijn. Het is daarom belangrijk dat iedereen de basisregels en etiquette kent. De Nederlandse Golf Federatie heeft daarom bepaald dat elke golfer een regelexamen moet afleggen om Handicap 54 (voorheen GVB) te behalen.

In samenwerking met Golfclub “De Vijf Margen” en Stichting HollandGolft biedt het golfcentrum de mogelijkheid om het landelijk examen te doen.

Het regelexamen bestaat uit 30 vragen over regels en etiquette. Om goed voorbereid het examen af te leggen, kunt u een lesboek in de shop aanschaffen of online naar oefenmateriaal zoeken. Nadat je bent geslaagd bent voor het regelexamen kun je op een moment dat het jouw schikt de benodigde Q-kaart (qualifying kaart) spelen om zo handicap 54 (GVB) te behalen.

De kosten voor het registreren van handicap 54 is € 60. Uw handicap wordt dan bij de NGF geregistreerd door Stichting HollandGolft. Bij de registratie van uw handicap krijgt u uw digitale NGF-pasje zodat u klaar bent om in heel Nederland een ronde te lopen.

Close
Go top